Goedkope online vliegtickets boeken

van Roos in Internetnieuws, Reisnieuws | 11.11.2009 | geef reactie

Een aantal maanden geleden deed VARA’s Kassa de test waar het Nederlandse consumentenpubliek al maanden op zat te wachten. Alle verschillende online vliegticket aanbieders werden eens met elkaar vergeleken. Is het nu werkelijk zo goedkoop om online je ticket te boeken, of niet?

Wat het onderzoek uitwees was voor de meeste ervaren internetboekers waarschijnlijk geen verrassing: geen van alle tien websites die aan de vergelijking meededen was aan te wijzen als ‘dé’ goedkope tickets aanbieder ofwel ‘dé’ dure vliegtickets verkoper. Het verschilde per boeking en per datum iedere keer opnieuw.

Hoe boek je dan wél de voordeligste vliegtickets?

De grote tip die Kassa aan het einde van de uitzending gaf, was dan ook om altijd zelf de prijzen van de verschillende aanbieders te vergelijken. De prijzen van vliegtickets veranderen nu eenmaal zeer snel en de aanbieders van goedkope vliegtickets bevechten elkaar constant. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de luchtvaartmaatschappijen en de online reisbureaus. Er is geen een weg die naar het Rome van de goedkope vluchten leidt – je zult zelf enigszins op ontdekkingsreis moeten gaan.

Vliegen.idealo is nu net toevallig een website die op dit principe inspeelt. Op vliegen.idealo.nl kan je namelijk eenvoudig de prijzen van vluchten voor meer dan 200 aanbieders onafhankelijk van elkaar vergelijken. Een pure vergelijkingswebsite zoals Idealo verkoopt zelf geen tickets en heeft als doel slechts en alleen de meest actuele en voordelige prijzen online weer te geven, van alle andere online aanbieders onder elkaar. Daardoor hoef je zelf niet alle websites af te surfen en kan je in één oogopslag zien waar je het beste je ticket kan boeken.

Wij vergelijken, u boekt en u vliegt – voor de beste prijs!

Tags: , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>