De vakantiebeurs 2010: uit de sleur en op de Jaarbeurs

van Roos in Reisnieuws | 17.12.2009 | geef reactie

boekeenvliegticket

Ook de touroperators komen langzaam weer terug naar de Vakantiebeurs, berichtte de reisrevue afgelopen week. Het lijkt erop dat ‘sNeerlands grootste beursevenement langzaam lijkt bij te komen van de grote vernieuwingen en veranderingen binnen de reisbranche.

De afgelopen jaren is het boeken van een vakantie steeds meer van offline naar online gegaan. Vliegtickets en reispakketten worden gegoogled, online vergeleken en vervolgens direct geboekt. De reisbranche is een van de meest aanwezige (en daardoor ook soms de meest verwarrende) bedrijfsgroepen online.

De vakantiebeurs anno 2010

Het is dan ook niet vreemd om te zien dat de ouderwetse touroperators langzaam wegbleven van de vakantiebeurs. Het heeft bij veel “authentieke” reisbureaus lang geduurd voordat ze zich gingen toeleggen op de online markt als een belangrijk groeiend segment, waardoor veel online aanbieders de spreekwoordelijke kaas van de boterham van de reisbureaus aten. Maar in 2010 zijn de meeste reisbureaus en touroperators back with a vengeance.

Het interessante aan de vakantiebeurs zelf is natuurlijk dat het een beurs is die draait om het directe klantcontact. Als bezoeker kan men direct met “locals” (het thema van 2010 is “meet the locals”), reisbureau exploitanten of andere vakantiebedrijfjes contact leggen. Slechts een dag van de beurs wordt besteed aan eventuele B2B contacten voor de professionals uit de reiswereld.

Wie, Wat, Waar?

Zoals ieder jaar vindt de Vakantiebeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht (Jaarbeursplein 6). De Vakantiebeurs opent haar deuren voor het bezoekende publiek op woensdag 13 januari tot en met zaterdag 16 januari. Kaarten zijn online te bestellen via de Vakantiebeurs website of te kopen op locatie tijdens het bezoek.

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>