Vliegtickets boekingwebsites overtreden regels

van Roos in Internetnieuws, Reisnieuws | 22.12.2009 | geef reactie

De Consumentenbond berichtte vorige week dat veel websites waar men online een vliegticket kan boeken de klant misleiden. Vaak worden prijzen onduidelijk berekend en voegt een boekingssite nog op het laatste moment bijkomende (administratie- of servicekosten) aan het totaalbedrag toe. Deze vormen van misleiding zijn in strijd met de wettelijke bepalingen en de reclame code voor reisaanbiedingen.

Consumentenbond vliegticket boekingssites

Een andere vaak geziene misleiding is het adverteren ofwel lokken met aanbiedingsprijzen die simpelweg niet terug te vinden zijn. De Consumentenbond roept de klanten van boekingswebsites op om alle vormen van misleiding te melden via het reislokkertjes e-mailadres. Met de informatie en de resultaten kan de Bond dan vervolgens de betreffende websites afdwingen hun informatie te verduidelijken en een eind te gaan maken aan dit frustrerende probleem.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>