Op reis in Wie is de Mol? stijl: Japan

van Roos in algemeen | 07.01.2010 | geef reactie

Vanavond begint AVRO’s meest succesvolle televisieprogramma Wie is de Mol? met de eerste aflevering. De aankomende weken zit geheel Nederland iedere donderdagavond aan de buis gekluisterd om te gaan ontrafelen wie de sluwe mol van dit seizoen is. De deelnemers van 2010 zijn Arjen Lubach, Barbara Barend, Erik van der Hoff, Frits Sissing, Hind Laroussi Tahiri, Kim Pieters, Loretta Schrijver, Manuel Venderbos, Sanne Vogel  en Tim Akkerman. En een van hen is de mol… het spel kan beginnen!

De mol mag altijd op reisVliegticket Japan

Ieder jaar gaan de mol-kandidaten op reis naar een land waar hun opdrachten gaan plaatsvinden.  In 2009 begon John (van Eerd, de toenmalige mol) met zijn groep slachtoffers de uitdaging in Ierland en vloog de overgebleven groep enkele dagen later door naar Jordanië. Toen al werd het grootschalig succes van het programma duidelijk – het aantal geboekte reizen vanuit Nederland naar Jordanië stegen namelijk behoorlijk. Door de spannende opdrachten tegen de achtergrond  de mooie omgeving van een land doen altijd goede zaken voor de locale toeristiek. En met miljoenen Nederlanders die ieder jaar dolenthousiast Wie is de Mol? aanzetten en fanatiek volgen, is het grote effect geen verrassing.

Japan

In 2010 vliegen de mol-kandidaten naar Japan. In Japan zijn de grootste luchthavens Tokyo en Osaka. Maar waarschijnlijk vliegen de kandidaten naar Tokyo alwaar ze waarschijnlijk te maken krijgen met de reusachtige en verwarrende stad (vooral zonder het vloeiend spreken ofwel lezen van Japans). Meestal bezoeken de deelnemers in het kader van hun opdrachten verschillende belangrijke en bekende  locaties binnen de steden of landen die ze bezoeken. De meest bekende bezienswaardigheden in Tokio zijn de Tokyo Tower (die lijkt op de Eiffeltoren) en de verschillende grote tempels die de stad rijk is. Om de drukke ‘city’ niet te vergeten.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>