Reizen met SGR garantie gaat kosten

van Roos in Reisnieuws | 26.01.2010 | geef reactie

Betalen voor een SGR reisDe Telegraaf bericht vandaag dat er een grote kans bestaat dat de klant gaat betalen voor het reizen met een organisatie die is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantie Reizen). Dit hangt voornamelijk samen met de problemen die de organisatie had met de Turkse organisaties die ze uit het fonds wilden zetten.

De Nederlandse rechter besloot onlangs dat de SGR geen apart fonds voor deze Turkijespecialisten op mocht zetten. Volgens de SGR was het risico te groot dat deze subgroep failliet zou gaan en wilde ze daarom in een apart fonds onderbrengen. Dit naar aanleiding van een hoog gehalte van faillissementen binnen de reisbranche van de Turkijespecialisten in 2009.

Betalen voor garantie

Door deze uitspraak verklaarde de SGR dat ze waarschijnlijk genoodzaakt gaan zijn extra kosten aan iedereen te moeten gaan verbinden, vanwege de hoge kosten die er kunnen gaan ontstaan bij faillissementen bij de Turkijespecialisten. Dit zou voor de consument gaan betekenen dat een boeking bij een bij de SGR-erkende maatschappij extra kosten met zich mee zal gaan brengen.

Toen de SGR in 1983 werd opgericht betaalde de klant ook een kleine heffing van 15 gulden. In de daaropvolgende jaren beschikte het fonds echter al over genoeg geld zodat de klant geen bijdrage meer hoefde te betalen.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>