Schiphol wil heffing voor vluchten in spitsuren

van Roos in Reisnieuws | 26.02.2010 | geef reactie

Spitsheffing SchipholNederlands grootste luchthaven denkt overweegt extra kosten te gaan verbinden aan vluchten die vertrekken binnen de spitsuren op Schiphol.

Doordat veel airlines in het afgelopen jaar hun vluchten op Schiphol tot een kernaantal hebben teruggebracht, zijn vooral de vluchten in de topuren gebleven. En door deze wisselende drukte op Schiphol, van kalme rust tot extreme hectiek, is het moeilijk en inefficient voor de luchthaven om de verschillende activiteiten te coördineren. Daarom wil de luchthaven door een eventuele spitsheffing de luchtvaartmaatschappijen te motiveren de vertrektijden van hun vluchten wat meer uit te spreiden over de gehele dag.

De tegengeluiden zijn natuurlijk al te horen, vooral met de KLM, wiens thuisbasis Schiphol is, haalt de luchthaven zich al veel problemen op de hals. De KLM moet het vooral hebben van zijn vluchten in de spitsuren en wil de goedkope concurrentie niet op de daluren naast zich hebben.

Of er echt een spitsheffing gaat komen op Schiphol, moeten vele overleggen nog uitwijzen.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>