Cheaptickets niet meer groen

van Roos in Internetnieuws | 26.02.2010 | geef reactie

Het ANP bericht vandaag dat de Nederlandse vliegtickets website Cheaptickets hun vliegtickets niet meer ‘groen’ mag noemen.
Al maanden geleden adverteerde de online vliegticketsverkoper in bushokjes en via andere media met het concept “Fly Cheap & Green”. Hiermee de suggestie wekkend dat de klant met Cheaptickets milieuverantwoord kan vliegen.

Maar uiteindelijk biedt Cheaptickets helemaal geen ‘groenere’ of milieubewustere vluchten aan. Alhoewel de groene kleur die voor de marketing werd gebruikt natuurlijk heel biologisch en verantwoord overkomt, zegt de Reclame Code Commissie dat het concept niets met milieubewustzijn te doen heeft.
Het idee was dat de klant op Cheaptickets de meest ‘groene’ vlucht kon uitkiezen doordat ze van een energielabel voorzien waren. Volgens Milieudefensie grote onzin, omdat met het vliegtuig reizen de meest vervuilende en milieuonvriendelijke manier van transport blijft.
De Reclame Code Commissie vindt niet dat Cheaptickets iets “de groenste vlucht” mag noemen, omdat de vlucht an sich al rood en daardoor milieuonvriendelijk en juist schadelijk is.

Tags: , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>