Minder toerisme in Nederland met Pasen

van Roos in Reisnieuws | 06.04.2010 | geef reactie

paasvakantie nederlandDit jaar kwamen er minder buitenlandse toeristen naar Nederland om daar de Pasen door te brengen. De NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) nam een daling van 50.000 bezoekers waar, dit jaar kwamen er slechts 800.000 toeristen over de Hollandse grens om in de omgeving van tulpen en molens de Paasdagen te vieren. De NBTC wijdt de daling aan de vreemde timing van de Pasen (vrij vroeg in het seizoen) en de daarmee samenhangende onzekere weersverwachtingen.

Duitsers houden van Holland

Zoals altijd is het grootste aandeel van de toeristen in Nederland Duits en Belgisch, met de Spanjaarden en Oost-Europeanen op een tweede en derde plaats. Deze toeristen hielden zich voornamelijk op in hotels en bungalowparken en lieten logischerwijze door de koude weersomstandigheden de campings links liggen. Maar ook de Nederlandse bevolking trok er enthousiast op uit tijdens de Paasdagen – vooral de indoor activiteiten zoals winkelen en culturele locaties zoals musea bezoeken waren favoriet.

Tags: , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>