Heb je een kerstdip? Tips voor trips!

van Roos in Reistips | 19.11.2009 | geef reactie

De kerstliederen galmen al bijna weer uit de luidsprekers en de vitrines van de winkels veranderen na Sinterklaas zijn terugkeer naar Spanje binnen een oogopslag in heuse kerstwerelden. De sneeuw, de kerstbomen, de glimmende lichtjes, rode rendierneuzen en zingende kinderen wordt sommige mensen soms wat teveel. Dé tip om een sleur met de kerst te vermijden: ga op kersttrip!

KerstmisMet een cocktail aan de klotsende golven op een zonnig strand? Warme chocolademelk tijdens het après-skiën? Of wil je er gewoon een tussenuit tijdens de kerst? Ga op een weekendtrip, stedentrip of ga gewoon op een onverwachte last minute vakantie!

Het probleem dat kerstmis heet

Wat voor veel mensen een probleem is met vakantie en de kerstperiode is dat de kersttijd vaak vol met familiare verplichtingen zit. De vrije dagen zijn daardoor niet meer vrij in te vullen en in plaats van een weekje lekker onderuit op de bank met een pilsje, zit je iedere avond met je schoonmoeder te scrabbelen. Logischerwijze staat de kerstvakantie voor veel mensen symbool voor een stressvolle periode. En daarom gaat ieder jaar ook een groot aandeel van de Nederlandse bevolking op vakantie tijdens de kerstvakantie.

Kersttrip tips!

  • Geen wintermens of last van een winterdipje? Zoek de zon op en ga voor een strandvakantie in de Noord-Afrikaanse landen. Egypte of Marokko verwelkomen de kerstvakantiegangers die in november of december een zonnetje wel kunnen gebruiken. Je kan bijvoorbeeld naar Hurghada (HRG) in Egypte voor minder dan 300 euro of Tangier (TNG) in Marokko vliegen, al vanaf 90 euro.
  • Hou je juist wel van de sneeuw en de winterkou? Ga dan op wintersport! Vlieg bijvoorbeeld naar Inssbrück (INN) of Salzburg (SZG) voor de Oostenrijkse Alpen, Genève (GVA) (voor de noordelijke Alpen en Zwitserland) – al vanaf honderd euro sta je op de ski’s!

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>