Geen creditcard maar wel online een vliegticket boeken?

van Roos in Internetnieuws, Reistips | 27.05.2010 | geef reactie

Source: stock.xchng

In veel landen is het de normaalste zaak van de wereld om een creditcard in je portomonnee te hebben. Zo kent Duitsland het praktische betalingssysteem iDeal namelijk nog niet en is het betalen met de creditcard ook bijzonder wijdverbreid in Engelstalige landen. Maar in Nederland is men niet zo van de creditcard en moet de financieele omstandigheden dermate betrouwbaar zijn, wil men ├╝berhaupt een creditcard kunnen aanvragen.

Daarom is het bijzonder fijn voor de niet-creditcard houders dat het online betalingssysteem iDeal door steeds meer online shops en vliegticket aanbieders wordt gebruikt. Via iDeal kan je namelijk direct en gemakkelijk geld van je rekening overmaken naar de online shop waar je een aankoop doet. Deze shop stuurt je namelijk direct via je eigen bank een digitaal overschrijvingsformulier dat je vervolgens door middel van de controlemiddelen van je eigen bank (pin pas, code, tan-nummers) overboekt.

Veilig online betalen

Veel mensen maken nu eenmaal liever gebruik van betalingsmethoden waarbij er zo min mogelijk gefraudeerd kan worden – en bij creditcards kan dit nog wel eens fout gaan. De meeste Nederlandse webwinkels bieden alternatieven voor het betalen met de creditcard, maar als je een product wilt aanschaffen via een internationale online shop, of als je vliegtickets boekt moet je toch vaak aan het betalen met de creditcard geloven. Via de vliegticket prijsvergelijker Idealo kan je gemakkelijk je voorkeur voor online betalen aangeven en je vliegtickets zoeken bij aanbieders die jouw gewenste manier van betalen aanbieden!

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>