EK 2012: Oranje begint in Charkov!

van Sebas in Reistips | 22.02.2012 | geef reactie

De eerste drie wedstrijden die het Nederlands Elftal zal spelen:

  •  9 juni – 18:00 Nederland – Denemarken
  • 13 juni – 20:45 Nederland – Duitsland
  • 17 juni – 20:45 Portugal – Nederland

zullen plaatsvinden in het Metalist Stadion in de Oekraïense stad Charkov (ook wel bekend als Kharkov of Kharkiv). De stad is met haar anderhalf miljoen inwoners, na Kiev de grootste stad van Oekraine en bied vele bezienswaardigheden. Mocht u een van de eerste drie wedstrijden bezoeken, dan is het zeker de moeite waard om er gelijk een toeristisch uitstapje van te maken.

De stad

Charkov heeft een continentaal klimaat, dat betekend dat de winters streng zijn, maar de zomers lekker warm. Het is een bruisende studentenstad dat met haar treinen, bussen en metro’s een goed openbaar vervoersnet te bieden heeft. Dankzij de vele studenten is er een goed uitgaansleven met vele barretjes, clubs en cafe’s, en volgens legende komen hier de mooiste vrouwen van Oekraïne vandaan. Ook is er nog het grootste plein van Europa te vinden en is er voor de cultuur liefhebber een overvloed aan musea, theater en concertzalen te bezoeken. Al met al een zeer veelzijdige stad met naast de eerste drie Nederlandse wedstrijden voor het EK 2012, voor elk wat wils.

Naar Oranje in Kharkov

Vanuit Nederland zijn er helaas nog geen directe vluchten beschikbaar op bestemming Charkov, de eenvoudigste manier om de stad per vliegtuig te bereiken is met een tussen-stop in Moskou. Vliegtickets van Amsterdam naar Charkov zijn er al vanaf 350 euro, en retour-vluchten vanuit Dusseldorf naar Charkov zijn al te boeken vanaf 289 euro.

 

 

foto 1: Metalist Stadium Kharkiv van Aleksandr Osipov, CC bewerkt door idealo.nl

foto 2: Purple Kharkov van L-plate big cheeseCC bewerkt door idealo.nl

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>