Koninginnedag

van Sebas in algemeen | 27.02.2012 | geef reactie

Op 30 april zal door heel Nederland het Koninginnedag festijn weer losbarsten. De koningin zelf zou dit jaar haar verjaardag vieren in de provincie Utrecht, en samen met de koninklijke familie de plaatsen Rhenen en Veenendaal aandoen. Het is nu echter de vraag of dat wel door gaat omdat de situatie van Prins Friso zorgelijk is na het ski-ongeluk in Oostenrijk.

I Amsterdam

Desalniettemin zal de traditionele vrijmarkt in Amsterdam ook dit jaar weer vele toeristen trekken. Waar dit voor vele bewoners van de stad een groot feest is bestaat er ook een grote groep amsterdammers die de feestdag als een reden zien om de stad te ontvluchten. Zo was er vorig jaar op het museumplein een festival van radio 538, dat met haar 60.000 bezoekers voor veel lokale bewoners iets te veel van het goede was. Dit jaar zou het festival eigenlijk plaatsvinden in de Rai, maar na overleg zijn de organisatie en de gemeente het niet eens kunnen worden over de voorwaarden.

Nederland

Naast de vrijmarkt en de open podia in Amsterdam, zullen er in elke andere stad in Nederland tevens feestelijke activiteiten plaatsvinden. De typische oerhollandse gezelligheid is voor veel expats een reden om voor deze periode een ticket naar Schiphol te boeken. Of u het land nu ontvluchten, of bezoeken wilt, neem voor voordelige vliegtickets een kijkje op de prijsvergelijker van Idealo.

Foto: Koninginnedag 06 door quantz. CC bewerkt door idealo.nl

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>