Binnenkort weer eigen flesje spa rood in vliegtuig?

van Sebas in Reisnieuws | 01.03.2012 | geef reactie

9/11

Vanaf de aanslag op 11 september 2001 op het World Trade Center in New York, is de beveiliging in vliegtuigen en op luchthavens wereldwijd enorm aangescherpt. Waar men vroeger in het vliegtuig nog kon genieten van zelf meegebrachte dranken en op sommige vluchten zelfs nog mocht roken, was het na de anti-terrorisme wetten uit met de pret. De afgelopen 6 jaar lang kon men drinken pas na de check in, of zelf in het vliegtuig aanschaffen tegen zeer hoge prijzen. Binnenkort zal men echter dankzij een nieuwe technische ontwikkeling, zelf weer het flesje water uit de supermarkt mee mogen nemen door de check-in.

 

 

Magnetron

Het Britse bedrijf Cobald Light Systems heeft een apparaat ontwikkeld dat vloeistoffen door de verpakking heen kan herkennen. Het apparaat checkt in 5 seconden tijd, met een zekerheid van 98.5% of de maximaal 3 liter vloeistof of gel in het flesje veilig is. De Insight100, die er overigens uitziet als een magnetron, is inmiddels al door de Europese luchthavenautoriteiten goedgekeurd. Het apparaat zal op zijn vroegst in het begin van 2013 op luchthavens in gebruik genomen kunnen worden.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oqVRoj4qA14&noredirect=1

Twin Towers New York van Guillaume Cattiaux. CC bewerkt door idealo.nl

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>