Deze zomer naar de Russische hoofdstad Moskou

van Sebas in Reistips | 06.03.2012 | geef reactie

De met afstand grootste stad van Rusland (Amsterdam past er maarliefst 5 keer in!), is een steeds populairder wordende vakantie bestemming. Haar vele nachtclubs en bruisende uitgaansleven, prachtige kathedralen en de historisch antieke wijken bieden voor elk wat wils. Naast de beroemde Moskva rivier stromen er nog meer dan 100 andere rivieren door de stad, en met haar grote diversiteit aan bewoners is het een echte wereldstad. Inwoners van Moskou worden ook wel Moskovieten genoemd en er lopen er in Moskou ongeveer 10 miljoen van rond. Op vliegen.idealo.nl zijn er momenteel al retour-tickets Amsterdam-Moskou beschikbaar vanaf 97 euro!

Hotels

Wat hotels betreft is alles mogelijk. Men kan er kiezen voor alles van exorbitant luxe hotels van 50.000 euro per nacht, tot goedkope hostels en bescheiden hotelkamers vanaf 20 euro per nacht. In de meeste grote steden is het zo dat de goedkopere hotels vaak ver buiten de stad liggen. dit is in Moskou gelukkig niet altijd het geval, er is in het centrum een goed aanbod aan betaalbare/budget hotels en hostels te vinden.

Visum Rusland

De visum-aanvraag kan via verschillende wegen worden gedaan. Het belangrijkste is hier dat men een uitnodiging van het hotel (een zogenaamde “letter of invitiation”) en een internationale (ziektekosten) verzekering heeft, die in Rusland geldig is. Op de site van de Russische ambassade vind je meer informatie over de procedure. Het is aan te raden om in ieder geval een maand vertrek te beginnen met de visum-aanvraag.

 

 

Foto: Moscow St Basil’s Cathedral van michael clarke stuff. CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>