Op vakantie in Japan

van Sebas in Reistips | 12.03.2012 | geef reactie

Toerisme

Na de Japanse aardbeving en Tsunami met nucleaire nasmaak bij Fukushima, in de eerste helft van het vorige jaar, heeft het toerisme in Japan een flinke deuk opgelopen. Volgens bericht van de World Travel & Tourism Council (WTTC), is de toeristische sector in 2012 goed op weg om weer hetzelfde niveau te bereiken als het jaar voor de ramp. Momenteel gaan de opbouw van het land en de toeristische sector, voorspoediger dan vorig jaar voor mogelijk gehouden werd.

Het land schijnt in te zien dat het toerisme een zeer belangrijke factor is in de nationale inkomsten. Ze beschikt dan ook over de twee na grootste toeristische economie ter wereld.

bezienswaardigheden

Japan is een erg groot land met een prachtige natuur en vele voor Nederlanders vreemde gewoonten en gebruiken. Zo is Tokyo een enorme wereldstad met meer dan veertien miljoen inwoners en vind men hier, en ook in vele andere grote steden de voor ons zeer vreemde zogenaamde capsulehotels. Ook kan men hier bij verschillende eetgelegenheden meerdere soorten insecten en erg verse (soms nog levende) vis en octopus op het menu vinden.

Als toerist kunnen deze eigenaardigheden voor sommige mensen interessant zijn en leuk om mee te maken. Mensen die hier niet van gecharmeerd zijn kunnen natuurlijk ook in normale hotels overnachten en een maaltijd genieten in een van de talloze restaurants met (voor ons) normale gerechten.

Vliegtickets Schiphol – Japan

De prijzen voor vluchten naar Japan variëren nogal, neem hier voor een kijkje op de onafhankelijk prijsvergelijker vliegen.idealo.nl.

Foto 1: More capsules van dlisbona.
Foto 2: Japan – Kyoto van Marc Veraart.
CC. Beiden bewerkt door vliegen.idealo.nl

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>