Surfen in Marokko

van Sebas in algemeen | 23.03.2012 | geef reactie

De parel aan de Atlantische Oceaan, de schone slaapster, en de poort naar Timboektoe zijn zo maar even drie synoniemen voor Essaouira. Een kleine vissersplaats op ongeveer 200 kilometer ten noorden van Agadir en 200 kilometer ten westen van Marrakesh, aan de noordwest kust van het Afrikaanse continent. De plaats staat bekend om haar relaxte en laid-back sfeer. Het plaatsje is in de jaren 70 onder hippies zeer populair geworden omdat onder andere Jimmie Hendrix en Bob Marley hier een tijd genoten zouden hebben van de plaatselijke natuurproducten, en de voor Marokko zo kenmerkende gastvrijheid. Inmiddels is het toeristisch aanbod de hippies ontstegen en is het er voor alle verschillende soorten doelgroepen goed toeven. De prijzen zijn in Essaouira zeer redelijk, en het is een stuk rustiger, en de verkopers zijn een stuk minder “offensief” als in bijvoorbeeld het chaotische Marrakesh. Vele mensen die een rondreis maken door Marokko komen dan ook op adem in Essaouira, waar het soms lijkt alsof de tijd er sinds een paar honderd jaar heeft stilgestaan.

De Medina

De 18de eeuwse Medina, voorheen bekend als Mogodor (wat fort betekend), staat sind 2001 op op de Unesco werelderfgoed lijst. De vele kleine straatjes en authentieke winkeltjes en restaurants stralen dan ook een tijdloos beeld uit. Vroeger was het de poort van de Sahara, en de plek waar onder andere Europeanen, Arabieren, Berbers, Joden en vele andere volkeren samenkwamen om handel te drijven. De geschiedenis van het plaatsje als smeltkroes van vele culturen heeft mede bijgedragen aan het tolerante klimaat dat er vandaag de dag nog altijd heerst.

Vakantie-bestemming voor surfers

Sind een aantal jaren is Essaouira ook onder de surfers bekend als een populaire vakantie bestemming. Dankzij de halve maan vormige baai, en de wind vanaf de Atlantische Oceaan, zijn er het hele jaar door mooie golven. Daarnaast zijn er talloze (betaalbare) surf-scholen zodat ook de beginnende surfer hier goed uit de voeten kan.

 

foto 1: sea side medina door Dave_B_ CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl
foto 2: Old Man Lee dropping in door Gui Seiz CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>