Deze zomer in Barcelona

van Sebas in Reistips | 02.04.2012 | geef reactie

Barcelona is dankzij haar rijke culturele geschiedenis en mediterrane flair al sind jaar en dag een populaire vakantie bestemming voor Nederlanders. Men kan er uren rondstruinen in de Ciutat Vella (oude Stad) waar ook Plaça de Catalunya en La Rambla te vinden zijn. Het Plaça de Catalunya is groot gezellig plein bovenop een belangrijk metro-knooppunt van waaruit verbindingen naar de hele stad vertrekken. La Rambla is een brede boulevard die vanaf het plein naar het Columbus Monument aan zee voert. Deze boulevard staat bekend om haar vele stalletjes en straat artiesten, en is enkel voor voetgangers toegankelijk.

Kunst, cultuur en natuur

In het stadsdeel Grazia, ten noordoosten van het centrum ligt het wereldberoemde Park Güell dat grotendeel door de kunstenaar Antoni Gaudí ingericht is. Het park ligt op een helling naar het zuiden en combineert prachtige sprookjesachtige bouwwerken met veel groen, en biedt dankzij haar hoge ligging een prachtig uitzicht over de hele stad. Samen met andere werken van Gaudí (waarvan er vele door Barcelona verspreid te vinden zijn) staat Park Güell sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

 

Sonar Festival

Naast al het klassiek cultuur schoon heeft Barcelona ook voor de moderne muziek/festival liefhebbers wat te bieden. Van 14 tot 16 Juni vind er het Sonar festival plaats. Ongeveer 17 jaar terug begonnen als kleinschalig muziek/multimedia festival, is het tegenwoordig uitgegroeid tot een grootschalig feest dat 3 dagen en nachten nonstop doorgaat. Met namen van wereldniveau als bijvoorbeeld the Roots, deadmau5, Fatboy Slim, Richie Hawtin, Squarepusher, Nicolas Jaar, Die Antwoord en nog vele anderen belooft Sonar 2012 de moeite waard te worden.

 

Vliegtickets

Barcelona is vanaf Amsterdam, dankzij luchtvaartmaatschappijen als Vueling en Transavia al redelijk goedkoop te bereiken. Vanaf 28 april begint de Spaanse maatschappij Vueling zelfs een verbinding op Barcelona vanaf de luchthaven Eelde bij Groningen. Kijk hier voor goedkope vluchten richting Barcelona.

Foto 1: Park Güell van EuropeanaEU, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl
Foto 2: Columbus Monument, Barcelona van euthman, CC. bewerkt door vliegen.idealo.nl

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>