Oktoberfest in München: Bier en Bratwurst

van Sebas in Reistips | 11.04.2012 | geef reactie

Het eerste Oktoberfest vond plaats in 1810, en werd georganiseerd ter gelegenheid van de bruiloft van Kroonprins Ludwig en Prinses Therese. Het stuk grond waarop het feest gehouden word, heet sindsdien ook de Theresienwiese (het Therese-grasveld). Door de jaren heen is het gebeuren stukje bij beetje uitgegroeid tot het spectaculaire volksfeest dat het inmiddels is. De laatste jaren komen er gemiddeld 6 miljoen mensen op af,  in 2011 waren het er zelfs bijna 7 miljoen(!!).

200 jarig jubileum

Dit jaar zal het Münchener Oktoberfest tussen 22 September en 7 Oktober plaatsvinden. Voor Nederlanders is München vanaf Amsterdam of Dusseldorf met vele dagelijkse vluchten eenvoudig te bereiken. Wel is het verstandig om een eventuele reis snel te plannen, want met 6 miljoen bezoekers is het niet gemakkelijk om op het laatste moment nog accommodatie te vinden.

Het Feest

Op de Theresienwiese zijn vele tenten te vinden, met de typerende lange “biergarten” tafels waar men de bekende liter-pullen met bier kan bestellen. Daarnaast zijn er vele eet-tentjes met veelal braadworst, maar ook veel dingen met ei, eend, kalfs en varkensvlees. Op het terrrein is een grote kermis te vinden met allerlei grote terugkerende attracties zoals een groot reuzenrad en een authentieke klassieke draaimolen. De laatste jaren wordt het (weer) meer en meer populair om de Theresienwiese te bezoeken in de traditionele Beierse klederdracht. Dat betekend een “lederhose” (leren broek) voor de heren en een “dirndl” (soort jurkje) voor de dames.

foto 1: Augustiner-Zelt door Jan Beckendorf CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl
foto 2: Got Beer? door a4gpa CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

 

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>