Goedkoop op vakantie in Europa

van Sebas in algemeen | 18.04.2012 | geef reactie

Griekenland

Onderzoek heeft uitgewezen

Het economisch bureau van de ING heeft in 20 Europese vakantielanden onderzoek gedaan naar de prijzen van hotels en restaurants. Uit dat ondezoek is gebleken dat de prijzen in het oost Europese Hongarije tot wel 50% lager liggen dan de prijzen in Nederland. Ook in Polen, Slowakije en Tsjechië liggen de kosten aanzienlijk lager dan hier. Daarmee is het voormalige oostblok de Europese aanvoerder als het gaat om goedkope bestemmingen.

 

Zuid Europa

Het Middelandse Zeegebied is voor de Nederlandse vakantieganger wat prijzen betreft ook nog uitstekend te doen. Landen als Kroatië, Macedonië en Albanië voeren de lijst aan, maar ook in Griekenland Spanje en Portugal zit men met gemiddeld 15% goedkoper nog ruimschoots onder het Nederlandse prijsniveau.

 

 

Noorwegen

 

Restaurants en hotels in het noordenIn de Scandinavische landen, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland zijn de prijzen het hoogst. Het grootste verschil zit hem daar in de hotelovernachtingen die wel tot 70% duurder kunnen uitvallen. Het duurst is hier Noorwegen met een prijsverschil dat kan oplopen tot 75%. Het voordeel echter aan Noorwegen is dat het hier toegestaan is om vrij te kamperen, en dat er een goede aanbieding is op het treinnet. Daar zijn, mits een dag van te voren geboekt, aanbiedingen waarbij men het hele land door kan treinen vanaf 29 euro.

 

Foto 1: Greece-0980 door archer10 (Dennis) OFF, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl
Foto 2: Norway in a Nutshell door EKSidley, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>