Van New York naar Beijing in 2 uur

van Sebas in Internetnieuws | 24.04.2012 | geef reactie

Iets van Jules Verne, de nieuwe James Bond of toch Startrek? Volgens onderzoekers van “Evacuated Tube Transport Technologies (ET3)
zal het in de nabije toekomst mogelijk zijn om dankzij een ingenieus globaal systeem, met snelheden van 6.500 kilometer per uur rond de wereld te reizen. Het systeem werkt doormiddel van enorme buizen die vacuĆ¼m worden gezogen. Doordat er in de buizen geen luchtweerstand is, kunnen er zonder problemen en met weinig energie enorme snelheden worden bereikt. Door deze buizen zullen dan cilindervormigeĀ voertuigen worden vervoert, met plaats voor 6 personen of 3 pallets aan goederen. De onwerpers geven aan dat de G-krachten geen problemen zouden moeten opleveren en dringen er op aan dat het een zeer veilige manier van reizen zal worden. Mocht er onverhoopt toch iemand onwel worden dan is er een noodknop waarmee de capsule naar de dichtstbijzijnde plaats wordt geleid en medische hulp kan ontvangen.

Het systeem en de toekomst

De buizen kunnen tegen relatief lage kosten wereldwijd als een snelwegen-netwerk worden gebouwd, en de voertuigen kunnen net als internetverkeer automatisch worden gestuurd.
Wanneer het systeem precies gebouwd zal worden is afhankelijk van het aantal licenties dat er verkocht wordt. De verwachting is echter dat over tien jaar de meeste grote landen nationale verbindingen zullen hebben, en dat over twintig jaar 90% van al het wereldwijd vervoer verzorgd zal worden met het “Evacuated Tube Transport” systeem. Tot die tijd is de snelste manier van vervoer nog altijd het vliegtuig.

 

Foto: Future of the Tube – door Annie Mole, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>