Toerisme VS Arabische lente

van Sebas in Reisnieuws | 14.05.2012 | geef reactie

Arabische lente

Tunesië, het land waar eind 2010 de Arabische lente begon, wordt langzaam weer populair onder toeristen. In het eerste kwartaal van 2011 bleven toeristen massaal weg en heeft de omzet in het toerisme landelijk een verlies 32% gedraaid. Nu bekend is dat de rust in Tunesië is wedergekeerd, weten de toeristen het land weer te vinden. Nu in het begin van 2012 klimt de sector langzaam weer omhoog en is er een toename in toeristen waargenomen van 53%.

Vroeger

Volgens Habib Anmar van het “Tunesische Nationale Bureau voor Toerisme” kwamen er voor de revolutie jaarlijks ongeveer zeven miljoen toeristen naar Tunesië. Bijna de helft daarvan kwamen uit de buurlanden Libië en Algerije en een grote groep uit Frankrijk en Duitsland. Ook uit Rusland kwam voor de revolutie een grote groep toeristen van het heerlijke klimaat genieten. De Noord-Afrikaanse toerisme baas benadrukt dat het land sind de nieuwe regering en het nieuwe parlement stabiel en veilig is.

Nederlands toerisme

Voorheen kwamen er jaarlijks tegen de 130.000 Nederlanders hun vakantie in Tunesië doorbrengen. dit aantal is het afgelopen jaar gezakt tot een kleine 30.000. Onder de huidige omstandigheden en de stabiele situatie verwacht Anmar dat dat aantal dit jaar zal verdubbelen. Er worden momenteel door Tunis Air meerdere directe vluchten op Tunesië aangeboden vanuit Amsterdam. Met 400.00o banen is het toerisme een zeer belangrijk deel van de Tunesische economie en verantwoordelijk voor 7% van het bruto nationaal product.

 

Foto: Promenade on the coast door Balú, CC. Bewerkt door vliegen.Idealo.nl

Tags: , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>