Social Traveling

van Sebas in Internetnieuws | 15.05.2012 | geef reactie

Voor mensen die geen zin hebben in dure hotels, maar ook niet in het gebrek aan privacy bij bijvoorbeeld couchsurfing, is er een gulden middenweg. Sind een aantal jaren bestaat er het social traveling. Dit houdt in dat particulieren via bepaalde portalen de mogelijkheid krijgen om kamers of appartementen in eigen woning en onder eigen voorwaarden te verhuren. Soms gaat het hier om kamers, maar het grootste deel van de verhuur betreft volledige appartementen. Het voordeel voor de overnachtende is dat de accommodaties vaak goedkoper zijn dan een hotel, en dat de gastheer/vrouw de bezoekers vaak snel wegwijs kan maken in een bepaalde stad.

Welke bedrijven?

Op het moment zijn de drie grote sites voor dergelijke diensten; Wimdu, Airbnb en Homeaway. Het Europese bedrijf Wimdu bestaat slechts een jaar en bied al 50.000 verschillende accommodaties wereldwijd aan. Dit betreft niet alleen kamers bij mensen thuis, van deze 50.000 slaapplaatsen is ongeveer 70% een appartement of zelfstandige woning. Met in Berlijn bijvoorbeeld al meer dan 1000 verschillende woningen om uit te kiezen en de goedkoopste vlucht via de beste prijsvergelijker, word het ondernemen van een stedentrip in een keer een stuk interessanter en goedkoper.

 

Foto: Suitcases door masochismtango, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>