Bezoek een kerstmarkt!

van Roos in algemeen | 01.12.2009 | 1 reactie

Duitsland is het land dat kerst uitgevonden heeft. Tenminste, zo lijkt het als je eind november of in de loop van december door een willekeurige Duitse stad wandelt. Bijna iedere zelfrespecterend Duits dorp of gehucht heeft wel een kerstmarktje en als je in de grotere steden komt, stralen de kerstlichtjes je al tegemoet. Voor de liefhebbers van kerstsferen en kerstmarkten, moet je dan ook in Duitsland zijn.

KerstmarktDuitsland, kerstland?

De Duitse kerstmarkten (Weihnachtsmärkte) zijn geliefde weekendtrips voor veel Nederlanders. Er worden regelmatig georganiseerde busreizen naar Duitse steden aangeboden voor een weekend aan kerstelijke geneugten. Op een kerstmarkt vind je meestal een groot aanbod aan kraampjes alwaar je met een gerust hart alle kerstinkopen voor dit jaar kan vinden. Van alle mogelijke presenten, etenswaren, kerstversieringen en typische Duitse ambachten tot aan zelfgebreide wintermutsen en huisdecoraties – je kan het zo gek niet bedenken.

Waar is een kerstmarkt te vinden?

Natuurlijk is de Duitse hoofdstad Berlijn,  rijkelijk voorzien van kerstmarkten. Hier kan je bijvoorbeeld aan de reusachtige Alexanderplatz, op het charmante Rotes Rathaus plein, aan het klassieke Opernpalais, of juist in de pittoreske Kulturbrauerei terecht voor veel verschillende soorten kerstmarkten.

Duitse-Kerstmarkt

Maar ook in Hamburg zijn er uitbundig versierde en betoverende kerstmarkten te vinden, net als in het sfeervolle Hannover – daar hoef je het centraal station maar uit te stappen of je staat al temidden van kerstige pracht en praal. Ook Keulen (Köln) is een populaire stad en bovendien geliefd als kerstbestemming. Overigens zijn ook Stuttgart, München en Bremen (bekend van het sprookje de Bremer Stadsmuzikanten) nog mooie steden om in de kersttijd te bezoeken – en ook hier zijn de kerstmarkten niet ondervertegenwoordigd!

En laat je meeslepen door de heerlijk geurende Duitse lekkernijen, van Bratwurst, Sauerkraut, Boulette – Mutzenmandel en Quarkkeulchen. Voor de lekkere trek en de grote honger zijn er altijd meer dan genoeg versnaperingen op de kerstmarkt te vinden!

Tags: , , , ,

1 reactie(s) op "Bezoek een kerstmarkt!"

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>