Wat zou het kosten het Nederlands elftal op het EK te volgen tot aan de finale?

van Sebas in algemeen | 25.05.2012 | geef reactie

Dit stuk gaat dieper in op deze vraag en onderzoekt wat men, tegen de vandaag geldende tarieven, tot op de cent nauwkeurig kwijt zou zijn voor zo’n reis.

Uitleg:

Onderstaande gegevens zijn op basis van zeer sterk voetbal, 2 fans, het goedkoopst beschikbare vliegticket en de goedkoopst mogelijke accommodatie.
Er zijn vanaf de voorrondes 2 reismogelijkheden; als Nederland eerste wordt in groep B dan gaat de reis naar de finale vanuit Charkov (Oekraine) via Gdansk (Polen) en Warschau (Polen) richting Kiev (Oekraine). Als Nederland tweede word in groep B dan zal de reis vanuit Charkov via Warschau en Donetsk (Oekraine) naar Kiev gaan. Bij onderstaande bedragen is de heenreis vanaf Schiphol Amsterdam en de uiteindelijke terugreis vanuit Kiev naar Amsterdam ingecalculeerd.

De eerste ronde in Charkov

De eerste vlucht is vanuit Amsterdam naar Charkov, en vindt plaats op 8 juni. De vlucht wordt verzorgd door Pegasus airlines en kost voor 2 personen 704,54 euro. Na aankomst zal het eerste verblijf van 8 tot 18 juni op de Oranjecamping zijn, de kosten hiervan zijn 1883 euro voor 2 personen (tent is bij de prijs inbegrepen). Dit maakt, voor de eerste fase een totaalbedrag van 1293,77 euro per persoon. Dan is het vervolg van de reis afhankelijk van de plaats die Oranje bereikt in groep B.

Optie 1: Eerste plaats groep B

Als Oranje eerste word in de groep dan gaat op 18 juni de volgende vlucht vanuit Charkov naar Gdansk in Polen. Deze vlucht kost, inclusief alle toeslagen, 1559,34 euro voor 2 personen, heeft 2 tussenstops en zal worden verzorgd door Austrian Airlines en de Scandinavische SAS. Eenmaal aangekomen in Gdansk is er in het Gdansk Baltic Hostel op een 2 tweepersoonskamer (lits-jumeaux) de mogelijkheid om bij te komen van 10 dagen Oranjecamping. Deze kamer kost van 18 tot 23 juni 440,51 euro voor 2 personen. Na op 22 juni in de Baltic Arena de overwinning op de nummer twee van groep A te hebben bijgewoond, zal de volgende vlucht richting Warschau op 23 juni plaatsvinden. Deze vlucht (met tussenstop) wordt verzorgt door de SAS en de LOT en kost voor 2 personen 354 euro. Eenmaal aangekomen in Warschau kan er dan ingecheckt worden in het Noclegi Bielany waar voor de komende 6 nachten 268,02 euro wordt betaald. Op 28 Juni zal het Nederlands elftal dan in het nationale stadion in Warschau om 20:45 u. de halve finale spelen. Na de glorieuze overwinning zal op 29 juni de één na laatste vlucht plaatsvinden richting Kiev. deze vlucht wordt verzorgt door LOT en  Aerosvit, heeft wederom een tussenstop en kost voor 2 personen 448,52 euro. Hiermee komt het totaalbedrag voor het middelste gedeelte van de reis op 1535,20 euro per persoon.

Optie 2: Tweede plaats groep B

Mocht Oranje de tweede plaats bereiken in groep B dan zal op 18 juni de reis vanuit Charkov naar Warschau gaan. deze vlucht wordt verzorgt door Armavia, maakt een tussenstop en kost 811,64 euro per persoon. Eenmaal aangekomen in Warschau kan er voor de komende 4 dagen ingecheckt worden in het Hotel Sluzewiec. Hier is een kamer met lits jumeaux beschikbaar voor 204,03 euro voor 2 personen. Nadat het Nederlands elftal op 21 juni in het nationale stadion van Warschau de winnaar van groep A verslaat, vertrekt op 22 juni het vliegtuig van Warschau naar Donetsk. Deze vlucht kost 697,08 euro voor 2 personen en heeft een tussenstop in Kiev. In Donetsk is er dan een budgetaccommodatie beschikbaar in een speciaal voor het EK opgezette camping met ruime paviljoen tenten. Hier kost een driepersoons paviljoentent in totaal 191,74 euro voor zes dagen. Op 27 juni zal dan om 19:45 in de Donbass Arena de halve finale worden gespeeld. Op 28 juni verzorgd de Aerosvit de vlucht naar Kiev. Deze vlucht heeft een overnachting op de luchthaven in Istanbul en kost voor 2 personen 621,34 euro. Hiermee komt het totale bedrag per persoon voor het middelste gedeelte van de reis op 1262,59 euro.

De finale

Na de kwart en de halve finale zal de finale plaatsvinden in Kiev. Na hier via optie 1 of optie 2 op 29 juni te zijn aangekomen kan men comfortabel inchecken in het Saturn hotel. Hier is wederom een kamer beschikbaar met lits jumeaux welke voor 4 nachten in totaal 278,90 euro kost. Nadat Nederland op 1 juli de finale heeft gewonnen, kan er flink doorgehaald worden, want op 2 juli is er nog een rustdag. 3 juli is dan de terugreis van Kiev naar Amsterdam. Deze vlucht wordt verzorgd door Air Baltic, maakt een tussenstop en kost 318,74 euro voor 2 personen. Hiermee komt het totaal voor het laatste gedeelte van de reis op 298,82 euro per persoon.

Samengevat, prijzen per persoon

Conclusie

Voor 2855,51 euro kan men het nederlands elftal, mochten ze tweede worden in de groep en het daadwerkelijk schoppen tot de finale, volgen vanaf wedstrijd 1 tot en met het eind. Als ze eerste worden in de groep dan zijn ze achterna te vliegen voor 3127,79.

 

 

* Deze bedragen zijn inclusief alle toeslagen voor vliegtuigbrandstof, belastingen en alle overnachtingskosten.
** Alle vlucht en hotel prijzen zijn gebaseerd op actuele prijzen op 22 mei
*** De vluchten zijn gevonden via vliegen.idealo.nl, de hotels met uitzondering van de oranjecamping op booking.com

Foto: StuttgartStadiumFlagOranje van Dan Kamminga, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>