Festivalseizoen 2012

van Sebas in algemeen, Reisnieuws | 01.06.2012 | geef reactie

Ook in 2012 zullen er de komende maanden in Europa weer vele festivals plaatsvinden. Een tijdje terug hebben we al een stukje geschreven over het Sonar festival in Barcelona, desalniettemin willen we toch ook nog graag de aandacht vestigen op een aantal andere festival-hoogtepunten deze zomer.

Dance

In Nederland zijn er deze zomer natuurlijk de grote commerciële festivals als Dance Valley (4 augustus Spaarnwoude) en Mysteryland (eind augustus Haarlemmermeer), maar ook het in populairiteit groeiende Extrema Outdoor (21 juli in Eindhoven). Een veel groter aanbod aan festivals voor de Techno liefhebbers vind men echter bij onze ooster- en zuiderburen. In België vind namelijk van 12 tot 15 juli, bij het op de Belgisch-Franse grens gelegen plaatsje Dour, het Dour Festival plaats. Dit festival bedient naast een enorme dance-lineup ook talloze andere genres. Dan zijn er in Duitsland de grote commerciële festivals als Nature One (3 tot 5 augustus in Kastellaun) en het Sonnemondsterne festival (10 tot 12 augustus in Saalburg). Dan is er in Duitsland ook nog het officieel niet commerciële grote festival Fusion (juni/juli in Lärz). De grote opkomers zijn hier de oosteuropese festivals zoals het Sziget festival in Hongarije (6 tot 13 augustus in Budapest) en het enorm grote Kazantip, dat van 31 juli tot 15 augustus in Oekraine plaatsvind op een schiereiland bij het plaatsje Popovka. Kazantip is overigens ook de naam van een festival dat van 20 juli tot en met 24 augustus (!!!) wordt georganiseerd in het Portugese Alqueva.

Rock

Op het gebied van Rock zijn in Nederland het net afgelopen Pinkpop en Lowlands (17 tot 19 augustus Biddinghuizen) het bekendst. Vlak over de grens vinden er in België de grote festivals Rock Werchter (18 juni tot 1 juli, Werchter) en Pukkelpop (16 tm 18 augustus, Kiewit Hasselt) plaats. En de echte die-hards hebben ook nog de mogelijkheid om af te reizen naar het legendarische Roskilde (30 juni t/m 8 juli, Roskilde) in Denemarken, Rock am Ring (1 tot 3 juni, Nuerenberg) in Duitsland of het Wacken Open air (2 tot 4 augustus, Wacken) dat ook in Duitsland plaatsvind.

Europa

Deze zomer zijn er in Europa enorme veel feesten en festivals te vinden. De festivals hier beschreven zijn slechts een kleine greep uit het enorme aanbod. Neem een kijkje op vliegen.idealo.nl voor een goede start in het festivalseizoen!

Foto’s: Kazantip

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>