De 10 beste strand-bestemmingen van de wereld

van Sebas in Reistips | 07.06.2012 | geef reactie

10. Maya Bay, Thailand

Maya Bay biedt witte zandstranden, koraalriffen om te snorkelen en adembenemende kliffen waarvan sommige wel 100 meter hoog. Timing is hier erg belangrijk omdat met vloed sommige stranden verdwijnen en de golven tussen november en april, de baai erg gevaarlijk kunnen maken.

9. Waikiki Beach, Hawaï

Rond 1800 was het Waikiki Beach het vakantie oord voor de Hawaiaanse adel. Inmiddels is het strand niet meer zo exclusief maar desalniettemin nog steeds vrij prijzig. Het strand is tegenwoordig het epicentrum van de plaatselijke toerisme, en staat bekend om haar adembenemende zonsopkomsten, goede surfgolven en prachtige fotografie mogelijkheden.

8. Bondi Beach, Australië

Bondi zou in de taal van de Australische Aboriginal bevolking “het water dat breekt over de rotsen” betekenen en is pas sinds 1982 een openbaar strand. Ze heeft niet het allergrootste oppervlakte aan zandstrand, maar voor goed surfen is het beroemdste strand van Australië een ideale bestemming.

7. Borocay, de Filipijnen

Het eiland Borocay is zo mooi dat zelf de meest stoïcijnse bezoekers enorm onder de indruk van haar pracht zijn en het strand word gezien als een van de mooiste stranden op aarde. Het toeristische White Beach is geschikt voor zwemmen en duiken en voor de windsurfers is er aan de andere kant van het eiland het Bulabog Beach.

6. Ipanema Beach, Rio de Janeiro, Brazilië

Dit strand is mogelijk het meest sexy strand ter wereld, dat in de laatste jaren wat populariteit betreft zelfs het nabijgelegen Copacabana is ontstegen. Er is hier een prachtig uitzicht op het Dois Irmaos gebergte en de stad Rio de Janeiro. Op dit strand is het voornaamste zien en gezien worden.

5. Cancun, Mexico

Cancun ligt op het Mexicaanse schiereiland Yucatan en is van deze lijst de party bestemming bij uitstek. Met haar mooie ressorts, perfecte stranden en uitgebrreide nachtleven is hier voor de jonge bezoekers veel te doen. Naast de feestmogelijkheden zijn er ook vele archeologische Maya sites te bezoeken, zoals het Chichén Itzá dat een van de 7 wereldwonderen is. Mensen die niet van enorm veel mensen houden word echter aangeraden om buiten het hoogseizoen (winter/lente)te boeken.

4. Tarifa, Spanje

Aan het meest zuidelijk gelegen punt van West Europa, aan de Atlantische kust vlakbij de Straat van Gibraltar, ligt het strand van Tarifa. Naadt zon, zee en strand beschikt Tarifa over uitstekende watersport mogelijkheden en een uitgebreid nachtleven. Mocht men hier een dag geen zin hebben in strand, bestaat er de mogelijkheid om met een korte vaart de Straat van Gibraltar over te varen naar Marokko en een dag rond te slenteren in de souks van Tanger.

3. Andaman Eilanden, India

De eilanden liggen in de Baai van Bengalen, in de Indische Oceaan. Hier zijn meerdere luxe resorts te vinden en ecotoerisme is hier sinds de tsunami van 2004 eerder de regel dan uitzondering. De ongeevenaarde schoonheid van de Andaman Eilanden is met haar zeldzame mix van flora en fauna een ware droom voor natuurliefhebbers.

2. Perissa, Santorini, Griekenland

Houdt u van Rustig water en heet zand dan is een reis naar de zwarte zandstranden van Santorini een absolute must. Het eiland ligt op ongeveer 190 kilometer afstand van het Griekse vasteland en wordt vaak geassocieerd met de legende van Atlantis. Het prachtige strand van Perissa ligt omgehen door cafe’s, eettentjes en wijngaarden. daarnaast is het strand dankzij haar ligging vlak voor een bergmassief goed beschut tegen de zomerwind vanaf de Aegeische oceaan.

1. Negril, Jamaica

Negril Beach is beroemd om haar kilometers lange witte stranden, heldere water en indrukwekkende kliffen. Het strand, dat in 1400 door de Spanjaarden Negrillo werd genoemd, vroeger een vrijplaats voor piraten en strijders. Tegenwoordig heeft ze dankzij de meer vredelievende ontdekkingsreizigers een laidback reputatie. Er hebben zich hier in de jaren 60 en 70 vele hippies en Amerikaanse reizigers gevestigd. Ga bijvoorbeeld naar Rick’s Cafe voor een mooi uitzicht op de kliffen waar duikers vanaf duiken. Ook kan men hier zelf een duik wagen maar wees hier wel voorzichtig, er zijn over de jaren mensen serieus gewond geraakt en zelfs verongelukt.

 

Foto 1: Negril Bay door Martin Coles, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl
Foto 2: Rock formation near Bondi Beach door UCFFool, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl
Foto 3: Chichen Itza, Yucatan Peninsula,…door SAITOR, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>