Standaard internet op intercontinentale vluchten?

van Sebas in Internetnieuws | 20.06.2012 | geef reactie

Waarschijnlijk al binnen tien jaar, zullen de meeste commerciele luchtvaartmaatschappijen internet aanbieden op vrijwel alle vluchten.

Lufthansa is hier met Flynet de koploper, en bied momenteel op vrijwel al haar Midden-Oosten, Noord-Atlantische en Zuid-Amerikaanse vluchten internet aan. Op deze vluchten kunnen klanten surfen op internet, emails met bijlagen versturen en via VPN diensten (virtual private network) inloggen op hun bedrijfs-intranet. Deze dienst is mogelijk dankzij het gebruik van satellieten.

KLM

Onlangs is Air France-KLM op twee toestellen gestart met een soortgelijke test, die mits succesvol snel op meerdere vluchten internet beschikbaarbaar zal maken. KLM Air-France wil hier echter niet prijsgeven welke techniek gebruikt word, maar aangezien het intercontinentale vluchten bestreft zal het hier hoogstwaarschijnlijk ook om sattelieten gaan.

Vluchten wereldwijd

Nu het satellietconcern SES een partnerschap aangaat met het Amerikaanse bedrijf GOGO, dat de techniek voor het aanbieden van internet op vluchten in huis heeft, ziet de toekomst er voor de online generatie rooskleurig uit. Ter illustratie, GOGO heeft momenteel contracten met luchtvaartmaatschappijen als Air Canada, American Airlines, Delta, Virgin America, United, US Airways en nog vele anderen. Dit zijn een paar van de koplopende luchtvaartmaatschappijen ter wereld en dat betekend vaak dat vele anderen wat deze ontwikkelingen betreft niet zullen achterblijven.

 

Foto: Satellite door wharman,CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>