Stedentrip Riga

van Sebas in algemeen | 13.07.2012 | geef reactie

De stad Riga ligt ongeveer 32 kilometer van de Baltische Zee, en is met haar 830.000 inwoners het ontdekken waard. Riga ligt aan de oevers van de rivier Dauvaga en verspreid over de stad zijn vele bezienswaardigheden, waaronder een aantal architectonische juweeltjes en een middeleeuws stadscentrum. Het oude centrum van de stad staat op de UNESCO Wereld-erfgoed lijst en wordt beschouwd als een van de best bewaarde binnensteden van Europa. Dit deel van Riga werd in de Middeleeuwen gesticht en heeft in die tijd een belangrijke rol gespeeld in de handel met het Midden-en Oost-Europa. In het historische centrum van Riga zijn ook een groot aantal oude gebouwen te vinden die tussen 1895 en 1912 in de art nouveau-stijl zijn gebouwd.

Riga attracties

De kathedraal van Riga is met haar indrukwekkende orthodoxe koepeldak, een voorbeeld van de Romaanse architectuur. Een andere kerk, de St. Peter’s kerk, combineert zowel gotische en romaanse stijl, samen met aspecten uit de barokperiode. De kerk is met haar toren van 123 meter een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van de stad. Ze werd in drie fasen gebouwd, waarvan de laatste plaatsvond in de 17e eeuw, en de westelijke gevel en de nieuwe toren betrof. Tevens werden tijdens deze periode andere gedeelten van de kerk gerenoveerd. Het kasteel van Riga ligt aan de oevers van de Dauvaga en werd gebouwd in 1515. Inmiddels is ze de residentie van de president van de Republiek en de thuisbasis van diverse musea.

Het Spikeri district

Het gebied tussen de rivier en de markt is een van de meest trendy wijken van Riga. Spikeri, dat gekenmerkt is door oude bakstenen pakhuizen, is het culturele en artistieke epicentrum van de stad en is bezaaid met kunst-galerieën, populaire cafés, bars en clubs waar vele lokale bands en dj’s optreden.

Muziek in Riga

Riga’s culturele diversiteit betovert niet alleen de inwoners maar ook de bezoekers van de Letse stad. Het hele jaar door biedt de Baltische stad onderdak aan meerdere festivals met een internationale reputatie. Een van de hoogtepunten in de maanden juli en augustus is het Zvērā Fest 2012, een muziekfestival voor harde rock, punk en metal met vele internationale artiesten.

Tijdens het weekend van 20 en 21 juli, is Riga gastheer van het Positivus Festival 2012. Hier zullen dit jaar onder andere Keane, Damien Rice en de Manic Street Preachers optreden.

Riga wordt over de hele wereld erkend als een levendige stad met een gevarieerd uitgaansleven. Cafés zoals de Bluza Klubs Bites, een locatie voor concerten van de beste Blues muzikanten, zijn populair onder zowel de lokale bevolking als onder toeristen. Een paar andere populaire clubs zijn onder andere de La Rocca, Club 69 en Club Rai.

Hoe komt u in Riga

De snelste manier om Riga te bereiken is met het vliegtuig. Goedkope vluchten en goedkoop eten drinken en slapen betekenen dat een weekendtrip naar de Letse hoofdstad Riga zelfs mogelijk is voor mensen met een kleiner budget. Vluchten naar Riga vertrekken vanuit Amsterdam, maar ook vanuit Weeze, Dusseldorf, Frankfurt, Brussel en Munster. Tickets Amsterdam Riga zijn verkrijgbaar vanaf 70 euro.

Accommodaties in Riga

Er is een breed aanbod van hotels en hostels voor alle smaken en geldbuidels, van low-budget hostels en goedkope hotels tot Chique hotels en luxe boutique hotels.

Foto 1: Riga (92) door Ullisan, CC. Bewerkt door Vliegen.idealo.nl

Bron: “Riga Citytrip” Karen, idealo.uk.

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>