Lufthansa wil beginnen met lijndiensten Schiphol-Berlijn

van Sebas in Reisnieuws | 20.07.2012 | geef reactie

Berlijn is een bijzondere hoofdstad. Waar de meeste andere Europese hoofdsteden ook de grootste ofwel belangrijkste luchthavens hebben voor het overstappen op intercontinentale vluchten, zijn de luchthavens in Berlijn klein gebleven. Desalniettemin is Berlijn met haar lage prijzen, fascinerende nachtleven en vrije klimaat een populaire bestemming voor mensen van over de hele wereld. Ook is ze met haar grote beurs een steeds belangrijkere stad aan het worden in de zakenwereld.

Vliegtickets Amsterdam Berlijn

Momenteel vliegen in het low-cost segment Transavia en Easyjet de vliegroute AMS BER en wat “normale” airlines betreft is KLM momenteel de enige luchtvaartmaatschappij. Hier gaat met de vermoedelijke komst van Lufthansa binnenkort verandering inkomen. Götz Ahmelmann van Lufthansa meldt dat Berlijn momenteel de basis is 15 toestellen en dat het aantal bestemmingen uitgebreid zal worden van 38 naar 49. In deze uitbreiding zal als bestemming ook Amsterdam meegenomen worden.
Om de strijd met de huidige aanbieders aan te kunnen word er volgens Götz vanuit Berlijn met ingehuurd personeel gewerkt dat de ticketprijzen laag houdt zodat Lufthansa een sterke concurrerende positie kan verwerven. Wanneer deze route precies zal beginnen is op het moment nog niet duidelijk.

 

Foto: Lufthansa heckflossen door loop_oh, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

 

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>