Vakantie in Berlijn

van Sebas in Reistips | 09.08.2012 | geef reactie

TXL – SXF – BBI – BER?

De stad Berlijn is voor veel Nederlanders een geliefde vakantie bestemming. Vanaf Schiphol vliegt men er in een uurtje naartoe en dankzij de vele aanbieders van vliegtickets op deze route liggen de prijzen relatief laag. In Berlijn zijn er momenteel de luchthavens Tegel Airport (TXL) en Schönefeld Airport (SXF), deze zullen echter binnenkort sluiten en vervangen worden door het grote Berlin-Brandenburg Airport (BER) dat tegen Schönefeld aanligt. Eigenlijk had dit nieuwe vliegveld al geopend moeten zijn maar wegens technische problemen is de opening met een jaar uitgesteld. Op 17 maart 2013 moet het dan definitief zo ver zijn en zal het Tegel Airport sluiten.

Berlijn cultuur-stad

Berlijn heeft een enorm breed aanbod aan culturele activiteiten. Zo biedt de stad vele galerieen, musea en locaties waar kunst in de breedste zin van het woord centraal staan. Omdat Berlijn heel lang bekend stond als zeer goedkope stad met zeer lage huurprijzen en het een inspirerende plek is met een zeer rijke en ook bewogen geschiedenis, zijn er door de jaren heen enorm veel kunstenaars en artistieke mensen heen vertrokken om hun droom te verwezenlijken. Naast de beeldende kunst staat Berlijn op muziekgebied bekend als een van de belangerijkste steden voor techno in de wereld. De momenteel grootste / bekendste clubs, de Berghain en de Watergate, trekken dan ook wekelijk enorm veel bezoekers. Deze bezoekers hebben in Berlijn de mogelijkheid om van donderdag tot maandag 24 uur per dag te feesten, wat veel toeristen dan ook naar hartelust doen.

Eten en drinken in Berlijn

Berlijn is bekend om haar bier, om haar curry en braadworsten en natuurlijk haar döner. In berlijn is het sinds een tijdje officieel niet meer legaal om te drinken op straat, maar het word gedoogd. Het is zelfs iets van een traditie en je ziet op straat dan ook veel mensen, van zwervers tot zakenmannen in pak, rondlopen met een halve liter bier. Na al dat bier is een vette braadworst, broodje döner of een curryworst vaak een welkome snack. Het lijkt er dan ook op dat de biercultuur een grote rol speelt in de populairiteit van de verschillende typische Berlijnse vette snacks.

 

 

 

 

 

 

Foto 1: Alexanderplatz, Berlin door tjuel, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

Foto 2: Currywurst: Before door toolmantim, CC. Bewerkt door vliegen.idealo.nl

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>